Bleach PBF Game
Wielce oświecony GM
Wnętrze już było bardziej nowoczesne i mniej ekstrawaganckie od korytarza, aczkolwiek też eleganckie. Pokazał ci gestem na zdobiony drewniany stół. Sam poszedł do innego pomieszczenia.
Użytkownik
Rozglądam się po pomieszczeniu i szukam miejsca przy stole gdzie mogę usiąść.
Wielce oświecony GM
Nie było z tym problemu. Przy okazji zauważyłeś zdobiony kominek, parę obrazów przedstawiających sceny walki, na których widniał Ashiro z wyciągniętym mieczem.
Użytkownik
Podchodzę do jednego obrazka i przyglądam się mu.
Wielce oświecony GM
Widniał na nim Ashiro walczący sam na sam z menos grande, miał na sobie kimono i insygnia porucznika 3 oddziału.
Użytkownik
- Długo służysz? - spytałem tak żeby mnie usłyszał.
Wielce oświecony GM
-Sporo tego będzie. Z jakieś 400 lat - odpowiedział niosąc herbatę w złotych filiżankach.
Użytkownik
- I od początku jesteś w 8 dywizji?
Wielce oświecony GM
-Nie, kiedyś byłem członkiem 2 dywizji. - odpowiedział i zamyślil się na moment. - Odszedłem ze 110 lat temu.
Użytkownik
Dlaczego odszedłeś? - spytałem zaciekawiony.
Wielce oświecony GM
-Ponieważ kapitan zniknął, a nie miałem zamiaru współpracować z nikim innym, jako porucznik - odpowiedział, pijąc łyk herbaty.
Użytkownik
Rozumiem. Jak myślisz...uda nam się odbudować społeczność Seireitei? Czy kiedykolwiek wcześniej były podobne problemy takie jak teraz? - spytałem popijając herbatę.
Wielce oświecony GM
-Słyszałem z opowieści o jakimś zamachu stanu, kiedyś, co prawie zniszczyło Seiretei, a czasami bywały katastrofy na podobna skalę, ale zawsze Seireitei się podnosiło i stawało mocniejsze. - odpowiedział
Użytkownik
- Wierzę, że tym razem będzie podobnie! Opowiedz od czego zaczęły się teraźniejsze problemy? - powiedziałem robiąc kolejnego łyka.
Wielce oświecony GM
-Wiem tyle samo co ty, przecież jestem tylko oficerem.